perjantai 2. elokuuta 2013

Kahvikassi

 Hei jälleen, nolostuneena sanoo hän.
Tuntuu, että päivittäminen nykyään on aina tätä samaa "anteeksi jälleen, olen ollut saamaton"-tyyppistä jaadajaadaa. Kuka jaksaa aina sellasta kuunnella tai lukea. En tiedä, ihan oikeesti. Ei varmaan kukaan.

Olen jälleen ollut bloggaustahdissani saamaton, mutta ompeluhommissa en niinkään. Eli ei minun päivät vissiin sittenkään mene kankkulan kaivoon, ilman mitään konkreettista saavutusta.

Kaikille perheenjäsenille on tullut tehtyä jotain, tai noh, ehkä mies on jäänyt vähän vaille. Itseäni ja poikia olen kyllä hemmotellut ompeluksilla.

Töihin tulee eväitä raahattua jos jonkin näköisessa pussissa ja kassissa. Hyvä työkaveri on omassa marttapiirissään askarrellut kahvipusseista kasseja ja antoi minullekin kaksi kahvipussia, joista tehdä itselle kätevä eväskassi.
Idea on tosi simppeli, pussit revitään auki liimauksista (pohjassa ja selkämyksessä).
Kahvat kassiin leikkasin pussin yläosasta ennen ompelua. Noista pusseista sai juuri ja juuri leikattua nuo kaksi pikkukahvaa pussin yläreunasta.
Pussit ommellaan oikeat puolet vastakkain sivuista ja pohjasta yhteen. Tätä ennen kannattaa leikata pusseja, että ovat samaa kokoa ja kuviot kohdistuu. Pussit eivät ole identtisiä.
Kylkien kiinniompelun jälkeen ompelin tuonne pohjan nurkkien kärkiin poikittain suorat ompeleet, jolloin kassiin tulee ns. pohjaosa.
Tämän jälkeen kanttasin kassin yläreunasta ja kahvojen reunoista.  Kassin voisi aivan hyvin tehdä ilman kanttauksia vaan tekemällä käänteet kassin yläreunaan ja kahvoihin, mutta pusseissa on jonkun verran kokoeroa eikä Juhla Mokan Tumma paahdossa ainakaan ollut kamalasti ekstraa tuossa alkaa kääntelemään, kun kahvatkin olin irti leikannut. Joten, ruudullinen kanttinauha sopi tähän kuin nenä päähän.
Sitten vielä kahvojen kiinnitys. Nehän voisi kiinnittää  ompelemalla, mutta minä päätin laittaa kahvat kiinni kassiin ruskeilla KAMeilla. Eli siis kantaosat ulospäin ja nurjalle laitoin naarasosat. Jos vielä haluaisi jatkojalostaa, niin tuohon voisi laittaa toiselle puolelle naaraat ja toiselle urokset, niin silloin kassin saisi kiinnikin halutessaan.
Ja näin kahvikassi on valmis. Ihanan nopeaa ja helppoa ompelukoneompelua.





2 kommenttia:

Miina kirjoitti...

Kiva idea! :D Täytyykin ottaa kahvipussit talteen! :)

anniina kirjoitti...

Joo, työpaikoilla noita tuntuu erityisesti tulevan. Eikun pyyntöä sinne niin kohta hukkuu pusseihin. :D