perjantai 9. elokuuta 2013

Bambia itselle

Mulla on ollut puoli tietoinen projekti karsia kangaskaappia ja kuluttaa kasoja pois. Tässä kangastilanteessa ajatus on melko suuruudenhullu ja naivistinen, mutta yritän kuitenkin.
Silläpä olen yrittänyt surutta saksia tai myydä kankaita, jotka ovat jo pidempään marinoituneet kaapissa ja laatikoissa.
Metsolan punainen bambitrikoo on yksi niistä kankaista.
Kokeilin tehdä paitaa OB womanin Summer Basic kaavalla ja oikeastaan siitä ekasta paidasta se ajatus lähti. Tähän voisi liittää vielä kommentin siitä kuinka minun kehoa ei ole raskaudet kohdelleet kivasti ja kamppailen edelleen etsien itselleni sellaisia vaatteita, joissa kokisin oloni hyväksi enkä ajattelisi koko ajan löysänä vellovaa vatsaani. Jooh, siitä se ajatus sitten lähti ehkä kuitenkin.
Paidan/tunikan yläosa siis Summer Basicistä, koosta 38. Kainaloista mittasin sopivan matkan omalle rintavarustukselle ja leikkasin etu- ja takakappaleet poikki. Tämän tein oikeastaan myös siitä syystä, että kangasta ei ollut kamalan isoa palaa ja näin sain paremmin leikattua paidan sopivan pituisella helmalla. Pääntien huolittelin tekemällä käänteen, jonka jälkeen totesin, että paita kaipaa vielä jotain naisellista.
Ja mikäs sen naisellisempi kuin tissienvälin rytytys ja tamppi. Ompelin ensin etukappaleelle kuminauhalla rytytyksen ja sen jälkeen vielä tuon tampin, jonka siis ompelin kiinni tuohon poikkisaumaan. Ja jotta linja pysyisi jotakuinkin samana, ompelin vielä hihansuihin samaa pallotrikoota.

Ja lopputuloksesta tykkään tooooosi paljon.

Kaavana siis Summer basic OB woman 2/2013
Kankaat Lasten Metsola ja EK.

1 kommentti:

Julia / Miiinullekko kirjoitti...

Ihanan mallinen! Kivat yksityiskohdat (: