maanantai 6. elokuuta 2012

Kankaattoman kunniaksi ommellaan!

On jälleen aika kankaattoman kuukauden. Kuten edellisellä kerrallakin, kaikki ostot ovat jäässä tämän kuukauden ajan, vain välttämättömät saa ostaa ja vain tarpeeseen, ei jemmaan.

Kankaattoman kunniaksi on syntynyt seuraavia ompeluksia...

Jälleen kaksi uutta bodyä pikkuiselle. Kaavana jälleen Bert 80 senttisenä muutoksilla.
Kankaana ikasyrin ihanan pehmeä luomu leijonajersey ja toisessa Liandlon turkoosit retronorsut. Haaroissa kamit. Tykkään jälleen, tuo leijona on kyllä ihanan pehmeää ja retronorsusta tuli kivan retro noilla keltaisilla kanteilla.

Bodyjä leikatessa tuli mieleen, että minullahan on esikoiselle leikatut turkoosit velourit odottamassa ompelua... ikävä kyllä jo liian pienet esikoiselle ja niinpä annoin hivenen saksia yläosalle ja lahkeelle ja kappas, niistä tuli housut pikkuiselle. Kaava on joku sivusaumaton kalsarikaava, jolla olen tehnyt aikasemminkin noita nakkipöksyjä. Pikkuiselle ei tullut niin nakkeina, mutta minusta juuri ihanan istuvina, ompelin etuosaan vielä prässitkin. Ja koska jotenkin suorat lahkeet on hankalat, niin laitoin resorit lahkeisiin ja vyötärölle. Mietin kyllä voiko prässihousissa olla resorit, mutta ihan hyvin ne kävi... Sen verran innostuin, että nämä ei jää viimeisiksi prässihousuiksi meillä.


Minulle on kertynyt aika paljon kangastilkkuja, siis sellaisia paloja, jotka on liian isoja roskiin, mutta liian pieniä kokonaisiin pikkuvaatteisiin. Metsolan ruissaria minulla oli taas tällainen pala jäljellä ja ajattelin kokeilla vauvalakkia siitä. Hivenen vaatii suurennosta, että mahtuu 1v päähän ja tuossa tuli vähän kuin lippa keskikappaleesta, sen leikkaan seuraavasta pois kokonaan. Muuten ihan kiva, miksei tule tehtyä näitä lakkeja enemmän...

Ja tämä nyt ei enää kuulu näihin kankaattoman ompeluksiin, koska on tehty jo joskus alkukesästä, mutta minun aikaansaannos Runoratsusta ja kaavana Panda-huppari OB:sta. Tämä on ollut meillä ihan todella suosittu huppari, se on tosi kaunis ja käy hyvin metsolan vakosamettilakin kanssa yhteen. :)


6 kommenttia:

KiKiDuu kirjoitti...

Voi kun söpöisiä ompeluksi,toi lakki varsinkin!! (ja runoratsut tietty!) :)

Yomm kirjoitti...

Ihania ompeluksia. :)

Virpi kirjoitti...

Kivoja ompeluksia :)

NorppaStiina kirjoitti...

Suloisia ompeluksia!!!

Kerttu kirjoitti...

Voi miten kivoja :) Tosi kivasti sopii tuo keltainen reosori siniseen norsutrikooseen!

Maria kirjoitti...

Tosi söpöt! :)