tiistai 31. joulukuuta 2013

Project Nuuskamuikkunen

Siilinjärven lastensuojelussa oli ollut usein puhetta siitä, että meillä pitäisi olla rento tapaamishuone. Siis sellainen huone, jossa olisi kiva vastaanottaa lapsia, heidän vanhempia, tukinuoria ja verkostoa. Tai pitää omia tiimejä luovasti pitkällään tai lattialla istuen.

Neuvotteluhuoneet on meillä olleet perinteisesti mallia pitkä pöytä ja paljon tuoleja. Hyvin virallisia, vakavia ja aika kolkkojakin tiloja.

Työyhteisöstä koottiin ryhmä, jolla oli vastuu huoneprojektista ja huoneen sisustuksesta. Rahaa huoneen sisustukseen oli niukasti ja sopivia huonekaluja tasan nolla. Kyselin tekstiilejä muutamasta paikasta ja Majapuusta tuli lämmin ja nopea vastaus. Ja pian olikin paketti laatikossa odottamassa.

Laatikkoa innolla töissä pengottiin ja ihasteltiin. Paketista löytyi kangasta puuvillaisena ja neuloksena. Julisteita, kortteja, muistipeli, naulakko, paperinukkeja ja ompelukuvia. Kyllä oli ilo ylimmillään ja olimme koko työyhteisö ymmällemme pienen yrittäjän hyväntahtoisuudesta.

Huonekaluhankinnat saimme pienellä budjetilla Ikeasta. Ikean reissu olikin oma lukunsa ja tietenkin se kaikkien huonekalujen kasaaminen työn lomassa.


Sohva kasattu, pöydät kasattu, tuolit kasattu, matto rullalla ja kaikki vähän vinksinvonksin.


Pienille piirrustupöytä ja liitutaulu.
 

Huone vielä vähän eri järjestyksessä ja hivenen sekaisin edelleen.

 
 
Huone valmiina, verhot ikkunoissa, järjestys uudistettuna, hyvin koeistuttuna ja hyväksitodettuna.

Kiitos kiitos, erityisen kovasti vielä Majapuun porukalle Siilinjärven lastensuojelupalveluiden puolesta. Ilman heidän panostustaan meidän asiakaslasten ja -perheiden hyväksi, ei tästä huoneesta olisi tullut näin ihana.

Minulla oli hyvä ajatus siitä, että huoneen saa nopeasti valmiiksi ja eihän tyynynpäällisten ompelukaan ole kuin surrur, sauma sinne, toinen tänne. Niin varmaan. Todellisuus on se, että vielä odottaa usemapi tyynypötkö päällistä päällensä. Myös odotustila odottaa verhoja ja sisustusta.

Noh, pikkuhiljaa. :)

Tästä vielä shoppaamaan neuloksia ja muuta ihanuutta.
http://www.majapuu.fi/

4 kommenttia:

san kirjoitti...

Tätä oli ilo lukea, tulin hyvälle tuulelle. Tosi viihtyisä huone!

TiinaSydän kirjoitti...

Voi että, oon iloinen teidän puolesta! Varmasti paljon viihtyisämpi ja lapsilähtöisempi kuin ennen.:)

eitsu kirjoitti...

Tosi ihanan viihtyisältä näyttää!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää, viihtyisä. Saanko kysyä mikä olet ammattitermiltäsi? Itse haluaisin lastensuojeluun töihin ja mietin mitä ammattititteleitä sielä työskentelee :)