maanantai 25. helmikuuta 2013

Laneilla tehtyä

Osallistuin viikonloppuna Itä-Suomen Ompelumummojen kangasvaihtareille / ompelulaneille. Idea oli siis se, että naislauma raahaa vaihdokki kankaat sekä ompelukoneensa / saumurit / peittarit saman katon alle ja vaihtelee kankaita, ompelee, höpisee ja nauraa päivän yhdessä. Käpysen naiset olivat pääorganisaattoreina ja kivaa piisasi.  Meitä oli paikalla useampi ompeluun ja kankaisiin haksahtanut naisihminen ja siinä se päivä meni, kun vaihdettiin kankaita ja koneet jurskuttivat ommella naisten puheensorinassa. Kiitos Käpysen naisille Meri-Ellenille ja Outille!

Me lähdettiin Joensuuhun jo perjantaina aamupäivästä, torstai-iltana minulla oli kasassa vaihtarikankaat, mutta ei mitään hajua ompeluksista. Siinä sitten ajattelin, että josko nyt kokeilisin sitä takin tekoa, josta olen puhunut ehkä ainakin vuoden. Kaava ei ollut, mutta niin vaan löytyi Be Carefull out There-paidan kaava 104 senttisenä ja sitä apuan käyttäen oli pian leikattuna kankaat. Ja lopputulos on, kaikesta siitä pikaisesti valmistelustaan huolimatta, todella mieluinen. Pituutta on reippaasti, joten tämä menee kokonsa puolesta myös ensi syksynä. Muutoksia paidan kaavaan tein siis sen verran, että hupun muutin hiippamalliseksi, etukappaleen leikkasin keskeltä auki, sivuille ja kainalolle leikkasin lisää tilaa, pituutta helmaan aika reippaasti ja lisäsin tietysti vielä taskut koko komeuteen.

Päällikankaana on Kangastukusta ostettu kakkoslaatuinen Ystävykset Pul. Tässä kakkoslaatuisuutta on ollut laminoinnissa, joskin minun palassa oli jokunen värivirhekin. Onneksi olin sitä aikanaan ostanut ihan reilusti, niin ei ollut kirtäminen mitenkään hankalaa... :D Vuoren leikkasin Ikean fleecepeitosta. Ihana ruskearuudullinen vinonauha on Ompelusopista Lapinlahdelta ja keltainen rengasvetoketju Roayl-tuotteelta.

Ja lopputulos.... Se on tällainen:Tykkään, tykkään, tykkään.


Tarttuipa sieltä sitten matkaan jälleen uusia kankaitakin jokunen vaikka eroonkin pääsin muutamasta palasta. Mutta niistä sitten taas toisen kerran.

3 kommenttia:

Nuksu kirjoitti...

Voi tää on tosi kiva :)

Nuppulinnatar kirjoitti...

Tää takki on kaunis. Ja kiitos itsellesikin. :)

anniina kirjoitti...

Kiitos :)