tiistai 3. elokuuta 2010

Norsuja ja (koneen) sairastelua

Koneen sairastellessa virusperäisen sairauden runtelemana on tullut ommeltua. Sampsukasta tuli paketti trikoita, joissa oli tuota ihanaa norsutrikoota kahdessa värissä. Sormet oikein syyhysi päästä leikkaamaan ja tekemään jotain.

Olen aina ollut vähän tyyliä "tähän kaavoja tarvita, senkun leikkaa vaan", mutta nyt ajattelin kokeilla. Paidan tekoon en ihan uskaltanut alkaa ilmankaan kaavoja. Kaavaksi valitsin Suuren Käsityön kaavan pojan paitaan (numeroa on nyt jaksa muistaa). Alussa harmaita hiuksia aiheutti selässä oleva halkio, johon oli tarkoitus tulla nepparit. En vaan voinut käsittää, miten se oli tarkoitus tehdä. Lopun viimein sen kuitenkin ymmärsin ja halkio onnistui. Muuten paidan teko sujui kuin tanssi, mutta loppua kohti aloin lipsua ohjeen noudattamisesta ja vanha ajatusmalli alkoi taas nostaa päätään. Eikun ommellaan vaan. Joo, sen seuraksena ompelin ja purin, ompelin ja purin. Noh, lopputuoksinassa päätin laittaa koko kaula-aukon yhtenäiseksi ja jättää nepparit vain koristeeksi (ihan muuten siitäkin syystä, että niiden neppareiden kestäminen tuntui olevan ihan utopiaa). Noh, lopputulos on ihan hyvä, ehkä siitä purkamisesta ja ompelemisesta johtuen kaula-aukko on mielestäni vähän liian avoin, joten olenkin miettinyt tekeväni tuohon vielä hupun, kunhan jaksan.Norsukangas Sampsukasta, resori Eurokankaasta. Norsun aplikoin froteesta ja silmäkseen norsu sai napin.

Koska norsut nyt alkoi mielessä pyöriä, piti pojalle tehdä myös uudet housut jo vähän syksyä ajatellen. Olen tuon raitafroteen tilannut joskus Royalkestoilta, mutten oikein tiennyt mitä siitä olisi tehnyt. Totesin sen riittävän housuihin ja niinhän se riitti! Housut tein omalla kaavalla, norsun aplikoin appelsiinin värisestä velourista, hännän ja korvan tein raitafroteesta, silmäni nappi.
Näihin housuihin olen oikein tyytyväinen. Ne onnistuivat oikein kivasti ja aplikoinnin tekokin tuntui helpolle ja mukavalle.

Mutta mitä opinkaan näistä...
-Noudata ohjeita loppuun asti. Kaavat on oikeasti ihan kivat ja helpot käyttää.
-Aplikoinnin alla kannattaisi ehkä käyttää vielä irti revittävää tukikangasta
-Kanttauksen ompelemista ei kannata pelätä, kyllä se onnistuu. Ainakin jotenkin.

Ehkä seuraava paita onnistuu taas pikkuisen paremmin.

1 kommentti: